Pivara Tuzla: U 2014. najbolji rezultat u proteklih osam godina

Bez autora
Mar 22 2015

Pivara Tuzla je u protekloj 2014. zabilježila najbolji rezultat u proteklih osam godina - rečeno je na press-konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati poslovanja, novi dizajn te naredni planovi. Ako se osvrnemo na proteklu 2014. možemo istaći da je u Pivaru Tuzla uloženo dva miliona KM, otvorili smo nova radna mjesta i namjera nam je da u 2015. povećamo investicije s dodatnih dva miliona KM. Pivara Tuzla ide uzlaznom putanjom, u protekloj godini zabilježen je rast prodaje na godišnjem nivou 14.5 %, i zadržali smo trend rasta prodaje, imajući u vidu da je januar/februar 2015 pokazao rast prodaje, dosegli smo 28%, te time postigli do sada najbolji rezultat poslovanja u proteklih nekoliko godina, a nastojimo širiti kapacitete I u tekućoj godini, rekao je direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović.

Pivara Tuzla: U 2014. najbolji rezultat u proteklih osam godinaPivara Tuzla je u protekloj 2014. zabilježila najbolji rezultat u proteklih osam godina - rečeno je na press-konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati poslovanja, novi dizajn te naredni planovi.

- Ako se osvrnemo na proteklu 2014. možemo istaći da je u Pivaru Tuzla uloženo dva miliona KM, otvorili smo nova radna mjesta i namjera nam je da u 2015. povećamo investicije s dodatnih dva miliona KM. Pivara Tuzla ide uzlaznom putanjom, u protekloj godini zabilježen je rast prodaje na godišnjem nivou 14.5 %, i zadržali smo trend rasta prodaje, imajući u vidu da je januar/februar 2015 pokazao rast prodaje, dosegli smo 28%, te time postigli do sada najbolji rezultat poslovanja u proteklih nekoliko godina, a nastojimo širiti kapacitete I u tekućoj godini - rekao je direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović.

Naglasio je da se Pivara Tuzla ne zadužuje kreditno već iz svog poslovanja finansira svoje investicije.

Svečano potpisan i ugovor s pojedinim turskim firmama o plasiranju proizvoda Pivare Tuzla na tursko tržište, a planirana je i saradnja sa Švedskom, Austrijom, Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom.

Pivara Tuzla je na svjetskom takmičenju, na kojem je učestvovalo 640 predstavnika, izabrana među deset najboljih, rečeno je.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik